Naturalne Planowanie Rodziny

Naturalne planowanie rodziny to nie zabobon! To naukowa metoda zgodna z Twoim naturalnym rytmem i zdrowiem. Pozwala nie tylko na zaplanowanie rodziny ale i na wykrywanie zaburzeń i wczesnych chorób. Wygodniej wziąć tabletkę, ale regularnie obciążasz nią swój organizm. Regularna tego typu antykoncepcyjna interwencja w organizm sprzyja rozwoju różnych i często ciężkich chorób. Przede wszystkim zaburza Twoją gospodarkę hormonalną. NPLR to metoda, która nie tylko służy planowaniu rodziny ale przede wszystkim dzięki wiedzy ale i obserwacji tego co się w Tobie dzieje i tego co się powinno dziać proces ten skutecznie wspiera ochronę Twojego zdrowie. Ta metoda jest zgodna z Twoją naturą, poszerza świadomość i wiedzę. Dzięki temu możesz zainterweniować szybko, kiedy zaobserwujesz u siebie odchylenia od tzw „normy”. To bardzo potrzebne i sprzyja ochronie Twojego zdrowia. Gabinety ginekologiczne milczą na ten temat. Nie edukują i nie uświadamiają w tym temacie. Ulotki o rozmaitej antykoncepcji są ogólnodostępne. Natomiast rzetelna wiedza na temat Twego cyklu, Twego organizmu, jakie procesy zachodzą podczas cyklu menstruacyjnego jest schowana. O tym powszechnie się nie mówi. I nie chodzi o kalendarzyk i liczenia w sposób zawodny dni płodnych. Chodzi o wnikliwą obserwację siebie przez cały czas, co daje wiedzę na temat funkcjonowania Twego organizmu. Obserwacja ta daje rzetelną wiedzę na temat płodności, którą możesz zarządzać a ta jest równorzędna w skuteczności a nawet w niektórych przypadkach skuteczniejsza od mechanicznych/sztucznych metod antykoncepcyjnych.

Naucz się jej, obserwuj i zaplanuj w zgodzie z sobą z rodziną i z Bogiem dzietność w Twojej rodzinie. Życie to zawsze dar Boga. To nie własność rodzica, to dar dany na chwilę, by przygotować i oddać światu a czasem Bogu.

Jeśli masz dojrzewającą córkę posiadając wiedzę na temat płciowości i jej rozwoju wzmocnisz swoją wiedzę, którą jako mama będziesz mogła przekazać ją swojej córce. To wielka wartość wiedzieć co się dzieje w Twoim organizmie i po co co to się dzieje. Umocnisz tym siebie i swoja córkę

Pokażemy, poćwiczymy i nauczymy!!

Naturalne Planowanie Rodziny – to NIE Ciemnogród !

TO PRZYSZŁOŚĆ, WIEDZA i MĄDROŚĆ!!

Zadzwoń