Misja

Naszą Misją jest służba Kobietom i Rodzinom w obszarze budowania zdrowych relacji z sobą, w małżeństwie, w narzeczeństwie, w rodzinie. Powołaliśmy tę Fundację do życia wspólnie z mężem. Sami budujemy rodzinę. Mamy troje dzieci dwoje chłopców Adasia i Błażeja tu z Nami i córkę Agnieszkę w Niebie. Wiemy jak wiele wysiłku trzeba włożyć w budowanie pełnej bezpieczeństwa, miłości i zrozumienia relacji małżeńskiej i rodzinnej. Szczególnie w sytuacjach kryzysowych, kiedy to najtrudniejsze. Dowiedzieliśmy się o tym, kiedy niemal zniszczyliśmy nasze małżeństwo i rodzinę, ale na szczęście Bóg chciał inaczej a My odnaleźliśmy Go i poszliśmy z Nim a on Nas wyzwolił. I dziś wiemy że odbudowanie relacji to nadzieja na kryzys i nieustanne budowanie i dbanie o nią to recepta na nie dopuszczenie do kryzysu i nadzieja na życie w pełni szczęścia i miłości. Dziś już też wiemy, że to codzienna praca, nauka i pokora. Bez nauki, bez pracy, bez zaangażowania, nie będzie kołaczy, nie będzie owocu. Ja jako żona i matka dziś już wiem, czego potrzebuje kobieta, by móc budować zdrową, trwałą więź małżeńską i rodzinną. Potrzebuje wolnego serca. Oboje z mężem przeszliśmy długą drogę by być w tym miejscu. Dziś chcemy służyć innym pomocą, wsparciem i radą. Naszą misją jest pomoc Kobietom i Rodzinom w oparciu o wartości chrześcijańskie wykorzystując wiedzę i pomoc psychologiczną, trenerską i mediacyjną. Dziś wiemy, że tu gdzie jesteśmy, bez Boga nigdy tu byśmy nie byli. Prawdopodobnie Nas w ogóle by nie było. Ale Bóg chciał i jesteśmy i służymy pomocą, wiedzą, otwartym sercem i doświadczeniem. Z potrzeby serca do serc innych.

Monika i Maciej Witas